Dylan Haegens
lanceert
bioscoopfilm

YouTube sensatie Dylan Haegens lanceert bioscoopfilm

Vandaag maken YouTube sensatie Dylan Haegens en Just Film Distribution bekend dat de familiefilm De Film van Dylan Haegens in augustus in première gaat in de Nederlandse bioscopen. De Film van Dylan Haegens is de eerste bioscoopfilm over een Nederlandse YouTuber. De hoofdrol zal door de 25-jarige Dylan Haegens zelf worden vertolkt. De Film van Dylan Haegens is tevens het regiedebuut van de getalenteerde YouTube ster. Met 1,3 miljoen abonnees op YouTube is Dylan Haegens al jarenlang een begrip in de wereld van social media en nu presenteert hij als eerste Nederlandse YouTuber een eigen film, in samenwerking met 2CFILM en Just Film Distribution. 

16 AUGUSTUS IN DE BIOSCOOP

De hoofdrol wordt vertolkt door Dylan Haegens die zichzelf speelt. Voor de andere leden van Team Dylan Haegens, bestaande uit Marit Brugman, Teun Peters en Rick Vermeulen, zijn de andere hoofdrollen weggelegd. De film bevat de kenmerkende humor en spanning die fans van de leden van het YouTube kanaal gewend zijn. Het scenario is geschreven door Michiel Peereboom en de regie is in handen van Dylan Haegens en Bas van Teylingen.

Haegens is een van de eerste Nederlandse YouTubers. Hij begon in 2008 met het uploaden van zijn eerste video’s. Inmiddels is hij uitgegroeid tot één van de grootste YouTube sterren van Nederland. Hij verkreeg zijn bekendheid met de populaire ’top 10’ en ‘cliffhanger’ video’s met zijn teamgenoten Teun Peters, Rick Vermeulen en zijn vriendin Marit Brugman. De productie is in handen van 2CFILM en Liever Sociaal, het productiebedrijf van Dylan Haegens en zijn vriendin Marit Brugman, in co-productie met Online Cookie Collective. De distributie wordt verzorgd door Just Film Distribution. De Film van Dylan Haegens is vanaf 16 augustus te zien in de Nederlandse bioscopen.

Release 2018
Language Dutch
Genre Comedy
Distributor Just Film Distribution
Sales 2CFILM
Director Dylan Haegens en Bas van Teylingen
Screenplay Michiel Peereboom
Cast Dylan Haegens, Teun Peters, Rick Vermeulen, Marit Brugman, Patrick Stoof, Ilse Warringa


2CFILM
What We Are All About

2CFILM is an internationally active film production company located in Amsterdam. 2CFILM aims to develop and produce feature films independently for a wide audience. In addition, 2CFILM is a creative breeding ground for ambitious and talented filmmakers.2CFILM integrates the latest technology in the content and where possible will use a newly developed second screen application.