Thomas Acda
regisseert eerste
bioscoopfilm

Acteur en zanger Thomas Acda gaat zijn eerste bioscoopfilm regisseren. Gijs Naber, Hanna van Vliet, Renée Fokker en Liz Snoijink spelen de hoofdrollen in Oh Baby. Ook Eric van Sauers en Sanne Vogel zijn in de film te zien.

Dat heeft distributeur Entertainment One zaterdag op het festival van Cannes bekendgemaakt. Acda maakte vorige jaar zijn regiedebuut met de televisiefilm Fake.

Oh Baby vertelt over een liedjesschrijver (Naber) die er na het overlijden van zijn vaste scharrel achterkomt dat hij een acht maanden oude zoon heeft. De opnames van de film zijn deze week begonnen. Oh Baby wordt geproduceerd door 2CFilm en is vanaf 9 november in de bioscopen te zien.

Acda vormde jarenlang met Paul de Munnik het duo Acda & De Munnik. Als acteur was hij onder meer te zien in films als Lek, All Stars en Alles is liefde en series als Penoza en Jeuk.


2CFILM
What We Are All About

2CFILM is een filmproductiemaatschappij gevestigd in Amsterdam en heeft als doelstelling om op een creatieve en onafhankelijke wijze commerciƫle speelfilms te ontwikkelen en te produceren voor een breed publiek. Daarnaast is 2CFILM sinds 2012 een creatieve broedplaats voor ambitieuze en talentvolle filmmakers, waarbij jong talent wordt gecombineerd met ervaren professionals. 2CFILM integreert de modernste technieken in de content en zal waar mogelijk gebruik maken van een nieuw ontwikkelde second screen applicatie.