Thomas Acda
regisseert eerste
bioscoopfilm

Acteur en zanger Thomas Acda gaat zijn eerste bioscoopfilm regisseren. Gijs Naber, Hanna van Vliet, Renée Fokker en Liz Snoijink spelen de hoofdrollen in Oh Baby. Ook Eric van Sauers en Sanne Vogel zijn in de film te zien.

Dat heeft distributeur Entertainment One zaterdag op het festival van Cannes bekendgemaakt. Acda maakte vorige jaar zijn regiedebuut met de televisiefilm Fake.

Oh Baby vertelt over een liedjesschrijver (Naber) die er na het overlijden van zijn vaste scharrel achterkomt dat hij een acht maanden oude zoon heeft. De opnames van de film zijn deze week begonnen. Oh Baby wordt geproduceerd door 2CFilm en is vanaf 9 november in de bioscopen te zien.

Acda vormde jarenlang met Paul de Munnik het duo Acda & De Munnik. Als acteur was hij onder meer te zien in films als Lek, All Stars en Alles is liefde en series als Penoza en Jeuk.


Over 2CFILM

2CFILM is productiemaatschappij gevestigd in Amsterdam en heeft als doelstelling het ontwikkelen en produceren van speelfilms, dramaseries en documentaires op een creatieve en onafhankelijke manier voor een breed publiek. Sinds 2012 dient 2CFILM als creatieve smeltkroes voor ambitieuze en getalenteerde filmmakers, waar nieuw talent samenwerkt met ervaren professionals om een solide mix van creatieve inhoud en financiƫle stabiliteit te garanderen. 2CFILM ontwikkelt momenteel verschillende nationale en internationale projecten.