Een film waarbij vooraf niet wordt gevraagd je telefoon uit, maar áán te zetten. 'Supervet, echt zó gaaf!' Bezoekers van bioscoop Castellum, in Alphen aan den Rijn, kregen gisteren de primeur. Met een speciale app op hun smartphone of tablet konden ze, tegelijk met de film App, extra filmscènes en berichten zien.

Alphen is wereldwijd de tweede stad, na Amsterdam, waar de film wordt vertoond. 'Het geeft echt een extra dimensie. Zie je in de film iemand sms'en, kun je op je eigen telefoon zien wat ze schrijven. Erg leuk gedaan', zegt Debbie Schrama in het Algemeen Dagblad.

Leuker dan 3D
Ook anderen zijn enthousiast. 'Ik vind dit leuker dan 3D', aldus Roswitha Kazic. 'Dit geeft echt iets extra's in het verhaal. De loze momenten in de film worden met de applicatie opgevuld.' Haar man: 'Soms is het verwarrend, en weet je niet of je naar het scherm of naar je telefoon moet kijken.'

Tijdens de film lichten in de zaal schermpjes op. 'Het voegt wat toe aan de film. Maar het is denk ik wel iets eenmaligs, dit moet je niet bij nog eens drie films doen', zegt Rob de Vries. Hij vindt de extra beelden niet afleidend. App is vanaf 4 april in alle bioscopen te zien.

http://www.ad.nl/ad/nl/1023/Film/article/detail/3416248/2013/03/27/Extra-genieten-van-film-App-via-je-smartphone-of-tablet.dhtml