Sterrencast voor
romantische komedie Hartenstrijd

De sterrencast voor de romantische komedie HARTENSTRIJD is flink uitgebreid. Anniek Pheifer (‘Bitterzoet’, AANMODDERFAKKER) is gecast als Merel die hoofdpersoon Sven (Tibor Lukács) het nodige over de wereld van de vrouw bijbrengt. Haar vaker af- dan aanwezige man Hans wordt gespeeld door Loek Peters (ROKJESDAG, ‘Penoza’). Miro Kloosterman (GTST, The Bodyguard) is te zien als de aantrekkelijke bergbeklimmer Benno en Mark Rietman (BRASSERIE VALENTIJN, ‘De Jacht’) als womanizer Marcus, de vader van Sven. Sieger Sloot (HARTENSTRAAT) keert in HARTENSTRIJD terug als buurman Jacob. Cees Geel en Murth Mossel staan hoofdrolspeelster Jennifer Hoffman bij als motoragenten Arie en Koert. Andere bijrollen zijn voor Kay Nambiar, Kim-Lian van der Meij en Margot Ros. Eerder werd bekend gemaakt dat Jennifer Hoffman, Tibor Lukács, Eva van de Wijdeven, Oscar Aerts en Georgina Verbaan zijn gecast voor deze romantische komedie. De regie van HARTENSTRIJD is in handen van Janice Pierre (Bagels & Bubbels, Danni Lowinski). Het scenario is geschreven door Nienke Römer (Danni Lowinski).

HARTENSTRIJD wordt geproduceerd door 2CFILM (FISSA, HARTENSTRAAT), distributeur Independent Films brengt de film op 27 oktober 2016 uit in de bioscoop.

Over de film:

Na voor de zoveelste keer bedrogen te zijn door een man aan wie ze haar hele ziel en zaligheid

had verkocht, is voor motoragente Tina (Jennifer Hoffman) de maat vol. Van nu af aan zal ze zich niet meer binden aan een man en alleen nog daten voor de seks. Voor het emotionele gedeelte heeft ze haar beste vriendin Fleurtje (Eva van de Wijdeven), de meest intimiderende kleuterjuf van Nederland. Tegelijkertijd sluit de uiterst charmante kroegbaas Sven (Tibor Lukács) een weddenschap met zijn vriend Dennis (Oscar Aerts) om te bewijzen dat hij heus wel kan daten met een vrouw zonder met haar naar bed te gaan. Sven en Tina zijn beslist niet elkaars type, maar voor hun ‘experiment’ denken ze een perfecte match te zijn. Wat begint als een koelbloedig spel wordt al snel een verwarrende en hilarische zoektocht naar oprechte liefde.

Producent 2CFILM, bekend van onder andere FISSA, HALLO BUNGALOW en HARTENSTRAAT, werd in 2012 opgericht door producenten Edvard van 't Wout, Robin de Levita, Kees Abrahams en Bobby Boermans.

Sinds 2000 brengt Independent Films Nederland BV een grote verscheidenheid aan films uit op Nederlandse bodem. Met succesvolle titels als GOOISCHE VROUWEN, SOOF, PADDINGTON, TAKEN, THE HUNGER GAMES reeks en ELLE is Independent Films de grootste onafhankelijke filmdistributeur in Nederland.


2CFILM
What We Are All About

2CFILM is een filmproductiemaatschappij gevestigd in Amsterdam en heeft als doelstelling om op een creatieve en onafhankelijke wijze commerciële speelfilms te ontwikkelen en te produceren voor een breed publiek. Daarnaast is 2CFILM sinds 2012 een creatieve broedplaats voor ambitieuze en talentvolle filmmakers, waarbij jong talent wordt gecombineerd met ervaren professionals. 2CFILM integreert de modernste technieken in de content en zal waar mogelijk gebruik maken van een nieuw ontwikkelde second screen applicatie.