Makers Hartenstraat
maken nieuwe
komedie in de Pijp

De makers van de hitfilm Hartenstraat gaan een nieuwe romantische komedie maken. Hartenstraat vertelde over de liefdesperikelen van een aantal bewoners van de 9 Straatjes in Amsterdam; Hartenstrijd speelt zich af in de Amsterdamse Pijp.

De regie is in handen van Janice Pierre en het scenario is van Nienke Römer. De acteurs worden binnenkort bekendgemaakt, zo meldde distributeur Independent Films woensdag.

Hartenstrijd wordt de eerste van vier nieuwe Nederlandse films die Independent gaat uitbrengen van productiemaatschappij 2CFilm. Het bedrijf van producenten Edvard van 't Wout, Robin de Levita, Kees Abrahams en Bobby Boermans, maakte eerder bioscoopfilms als Hartenstraat, Fissa en Hallo Bungalow.

Hartenstrijd moet eind oktober in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.


Over 2CFILM

2CFILM is productiemaatschappij gevestigd in Amsterdam en heeft als doelstelling het ontwikkelen en produceren van speelfilms, dramaseries en documentaires op een creatieve en onafhankelijke manier voor een breed publiek. Sinds 2012 dient 2CFILM als creatieve smeltkroes voor ambitieuze en getalenteerde filmmakers, waar nieuw talent samenwerkt met ervaren professionals om een solide mix van creatieve inhoud en financiƫle stabiliteit te garanderen. 2CFILM ontwikkelt momenteel verschillende nationale en internationale projecten.