Makers Hartenstraat
maken nieuwe
komedie in de Pijp

De makers van de hitfilm Hartenstraat gaan een nieuwe romantische komedie maken. Hartenstraat vertelde over de liefdesperikelen van een aantal bewoners van de 9 Straatjes in Amsterdam; Hartenstrijd speelt zich af in de Amsterdamse Pijp.

De regie is in handen van Janice Pierre en het scenario is van Nienke Römer. De acteurs worden binnenkort bekendgemaakt, zo meldde distributeur Independent Films woensdag.

Hartenstrijd wordt de eerste van vier nieuwe Nederlandse films die Independent gaat uitbrengen van productiemaatschappij 2CFilm. Het bedrijf van producenten Edvard van 't Wout, Robin de Levita, Kees Abrahams en Bobby Boermans, maakte eerder bioscoopfilms als Hartenstraat, Fissa en Hallo Bungalow.

Hartenstrijd moet eind oktober in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.


2CFILM
What We Are All About

2CFILM is een filmproductiemaatschappij gevestigd in Amsterdam en heeft als doelstelling om op een creatieve en onafhankelijke wijze commerciƫle speelfilms te ontwikkelen en te produceren voor een breed publiek. Daarnaast is 2CFILM sinds 2012 een creatieve broedplaats voor ambitieuze en talentvolle filmmakers, waarbij jong talent wordt gecombineerd met ervaren professionals. 2CFILM integreert de modernste technieken in de content en zal waar mogelijk gebruik maken van een nieuw ontwikkelde second screen applicatie.