App

Een wereldwijde unieke film ervaring in cross-media entertainment (Telegraaf). APP is een techno-thriller die de kijker meeneemt in een wervelende “second screen” ervaring. Zowel op je tv, het bioscoopscherm als tegelijkertijd op je smartphone. Hoofdrollen worden vertolkt door Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra (De Helleveeg, Hemel), Robert de Hoog (Nova Zembla, Love Eternal) en Isis Cabolet (Lucia de B, Gelukkige Huisvrouw).

Download als je durft ...

Nominated, People's Choice Award, Denver International Film Festival 2014
Nominated, Best Youth Film Award, Tallinn Black Nights Film Festival 2013

De psychologie studente Anna Rijnders (Hannah Hoekstra) gaat na een verkeersongeval, waarbij haar jongere broertje Stijn (Alex Hendrickx) verlamd is geraakt, helemaal op in haar eigen virtuele wereld. Ze is verslaafd aan app’s, social media en alles rondom haar smartphone. Sophie (Isis Cabolet) haar beste vriendin haalt haar over mee te gaan naar een te gek feest.

Na een wilde nacht, ontdekt Anna een mysterieuze APP op haar telefoon. Eentje die alle antwoorden geeft op haar vragen. Niet alleen op wetenschappelijke en historische vragen, maar ook op dingen die betrekking hebben tot haar persoonlijke leven en dat van haar vrienden. Als ze via de scherpzinnige APP cryptische teksten en codes begint te ontvangen die samenhangen met plotselinge raadselachtige sterfgevallen, dringt langzaam maar zeker het besef door dat haar telefoon meer is dan alleen een handige APP.

Release 2013
Language Dutch
Genre Thriller
Distributor Just Film Distribution
Sales Starline Entertainment
Director Bobby Boermans
Screenplay Robert A. Janssen
Cast Hannah Hoekstra, Isis Cabolet, Robert de Hoog, Jeroen Spitzenberger


2CFILM
What We Are All About

2CFILM is een filmproductiemaatschappij gevestigd in Amsterdam en heeft als doelstelling om op een creatieve en onafhankelijke wijze commerciële speelfilms te ontwikkelen en te produceren voor een breed publiek. Daarnaast is 2CFILM sinds 2012 een creatieve broedplaats voor ambitieuze en talentvolle filmmakers, waarbij jong talent wordt gecombineerd met ervaren professionals. 2CFILM integreert de modernste technieken in de content en zal waar mogelijk gebruik maken van een nieuw ontwikkelde second screen applicatie.