Jack bestelt
een broertje

Jack bestelt een Broertje vertelt het verhaal van Jack Oei (8), wiens grootste wens is om een broertje te krijgen. Hoofdrollen worden vertolkt door Matsen Montsma, Yenthe Bos, Georgina Verbaan (Surprise, Hartenstraat), Jelka van Houten (Jackie, Mannenharten 2), Gijs Naber (Aanmodderfakker) en Tygo Gernandt (Van God Los).

Awarded, Best Children’s Film, Stuttgart’s Children Film Festival 2016
Nominated, Audience Award Best Film, Nederlands Film Festival 2015

Jack Oei heeft twee moeders maar wil graag een broertje. Hoe vaak hij zijn moeders er ook om smeekt, het broertje komt er maar niet. Uit protest heeft Jack twee konijnenoren opgezet, die hij pas afzet als zijn moeders hem geven wat hij wil.

Als Jack ontdekt dat zijn moeders hem via internet besteld hebben, gaat er een wereld voor hem open. Hij kan dus gewoon zelf een broertje bestellen! Dit beseft resulteert in een reis vol wonderlijke ontmoetingen met de meest vreemde figuren, waarbij Jack ontdekt dat hij zelf eigenlijk ook best leuk gezelschap is.

Release 2015
Language Dutch
Genre Family
Distributor Just Film Distribution
Sales Incredible Film
Director Anne de Clercq
Screenplay Anne Barnhoorn & Anne de Clercq
Cast Matsen Montsma, Yenthe Bos, Georgina Verbaan, Jelka van Houten, Gijs Naber, Tygo Gernandt


2CFILM
What We Are All About

2CFILM is een filmproductiemaatschappij gevestigd in Amsterdam en heeft als doelstelling om op een creatieve en onafhankelijke wijze commerciële speelfilms te ontwikkelen en te produceren voor een breed publiek. Daarnaast is 2CFILM sinds 2012 een creatieve broedplaats voor ambitieuze en talentvolle filmmakers, waarbij jong talent wordt gecombineerd met ervaren professionals. 2CFILM integreert de modernste technieken in de content en zal waar mogelijk gebruik maken van een nieuw ontwikkelde second screen applicatie.