OH
BABY

Oh Baby!
Liedjesschrijver Ruben (Gijs Naber) neemt het leven niet al te serieus en de liefde al helemaal niet. Als hij na de onverwachte dood van een scharrel de vader blijkt te zijn van haar acht maanden zoon, staat zijn leven compleet op zijn kop. Zonder enige voorbereiding heeft Ruben van het ene op het andere dag de zorg voor baby Oscar. Alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, besluit zijn losbollige nieuwe schoonzus Lucy (Hanna van Vliet) dat ook zij voor haar neefje wil zorgen … desnoods met Ruben erbij.

Oh Baby is de eerste bioscoopfilm waar Thomas Acda als regisseur zijn naam aan verbindt. Hij schreef ook enkele liedjes voor de film.

Regisseur Thomas Acda studeerde af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar hij Paul de Munnik leerde kennen. Na vele gezamenlijke muzikale projecten gaven de twee in 2015 hun allerlaatste concert in een uitverkocht Carré. Naast zijn muziekcarrière was Acda te zien in verschillende televisieseries als In voor en tegenspoed, Baantjer, All Stars- serie 1 & 2, Flikken Maastricht, Penoza, Jeuk! en Dit was het nieuws. Vanaf 1997 speelt hij in een aantal films, waaronder All Stars & All Stars2:Old Stars, The Missing Link, Lek, De Scheepsjongens van Bontekoe, In Oranje, Wonderbroeders, Chez Nous, De Zevende Hemel en Alles is Liefde, waarvoor hij een Rembrandt Award voor Beste Acteur ontving. In 2016 maakte hij met de Telefilm Fake zijn regiedebuut.

Release 2017
Language Dutch
Genre Romantic Comedy
Distributor Entertainment One Benelux
Sales 2CFILM
Director Thomas Acda
Screenplay Nienke Römer
Cast Gijs Naber, Hanna van Vliet, Eric van Sauers, Renée Fokker, Liz Snoijink, Sanne Vogel


2CFILM
What We Are All About

2CFILM is een filmproductiemaatschappij gevestigd in Amsterdam en heeft als doelstelling om op een creatieve en onafhankelijke wijze commerciële speelfilms te ontwikkelen en te produceren voor een breed publiek. Daarnaast is 2CFILM sinds 2012 een creatieve broedplaats voor ambitieuze en talentvolle filmmakers, waarbij jong talent wordt gecombineerd met ervaren professionals. 2CFILM integreert de modernste technieken in de content en zal waar mogelijk gebruik maken van een nieuw ontwikkelde second screen applicatie.