Thunderdome
Never Dies

Gabber, de jeugdcultuur die in Nederland is ontstaan en de jaren ‘90 bestempelde zoals Punk dat deed met de 80’s en hippies met de 70’s. Een feest dat begon met vrienden, maar uitgroeide tot de grondlegger van de Nederlandse dance. Vervolgens ging het de hele wereld over. In de opkomst van gabber heeft Thunderdome de grootste rol gespeeld. 

 Één op de drie van de jongeren was gabber en het Thunderdome-feest was hun ontmoetingsplek. Het bleef niet bij een feest, het drong door tot diep in de commercie: in de mode, tatoeages, op televisie en in magazines. Een verbondenheid onder de working class die zich tot op de dag van vandaag thuis voelt. Thunderdome is uitgegroeid tot een levensstijl.
In een raamvertelling laat Thunderdome Never Dies portretten zien van fans, artiesten en de organisatie. Thunderdome heeft hen gemaakt tot de levenswijze die hoort bij hardcore muziek. Levens die niet altijd even makkelijk zijn geweest en waarbij Thunderdome deze mensen een reden van bestaan gaf en nog steeds geeft. 
 

Release 2019
Language Dutch


About us

2CFILM is an Amsterdam based production company whose aim is to develop and produce feature films, drama series and documentaries in a creative and independent manner for a broad audience. Since 2012, 2CFILM serves as a creative melting pot for ambitious and talented film makers, where young talent combines with experienced professionals to produce a solid blend of creative content and financial stability. 2CFILM has a development slate of several national and international projects.