APP

Een wereldwijde unieke film ervaring in cross-media entertainment (Telegraaf). APP is een techno-thriller die de kijker meeneemt in een wervelende “second screen” ervaring. Zowel op je tv, het bioscoopscherm als tegelijkertijd op je smartphone. Hoofdrollen worden vertolkt door Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra (De Helleveeg, Hemel), Robert de Hoog (Nova Zembla, Love Eternal) en Isis Cabolet (Lucia de B, Gelukkige Huisvrouw).

Download als je durft ...

Nominated, People's Choice Award, Denver International Film Festival 2014
Nominated, Best Youth Film Award, Tallinn Black Nights Film Festival 2013

De psychologie studente Anna Rijnders (Hannah Hoekstra) gaat na een verkeersongeval, waarbij haar jongere broertje Stijn (Alex Hendrickx) verlamd is geraakt, helemaal op in haar eigen virtuele wereld. Ze is verslaafd aan app’s, social media en alles rondom haar smartphone. Sophie (Isis Cabolet) haar beste vriendin haalt haar over mee te gaan naar een te gek feest.

Na een wilde nacht, ontdekt Anna een mysterieuze APP op haar telefoon. Eentje die alle antwoorden geeft op haar vragen. Niet alleen op wetenschappelijke en historische vragen, maar ook op dingen die betrekking hebben tot haar persoonlijke leven en dat van haar vrienden. Als ze via de scherpzinnige APP cryptische teksten en codes begint te ontvangen die samenhangen met plotselinge raadselachtige sterfgevallen, dringt langzaam maar zeker het besef door dat haar telefoon meer is dan alleen een handige APP.

Release 2013
Language Dutch
Genre Thriller
Distributor Just Film Distribution
Sales Starline Entertainment
Director Bobby Boermans
Screenplay Robert A. Janssen
Cast Hannah Hoekstra, Isis Cabolet, Robert de Hoog, Jeroen Spitzenberger


Over 2CFILM

2CFILM is productiemaatschappij gevestigd in Amsterdam en heeft als doelstelling het ontwikkelen en produceren van speelfilms, dramaseries en documentaires op een creatieve en onafhankelijke manier voor een breed publiek. Sinds 2012 dient 2CFILM als creatieve smeltkroes voor ambitieuze en getalenteerde filmmakers, waar nieuw talent samenwerkt met ervaren professionals om een solide mix van creatieve inhoud en financiële stabiliteit te garanderen. 2CFILM ontwikkelt momenteel verschillende nationale en internationale projecten.