Fissa

Fissa vertelt het komische party verhaal van drie vrienden die elkaar nodig hebben om hun examen(feest) te redden. Hoofdrollen worden vertolkt door. Yannick van de Velde (In Oranje, Brief voor de koning) en Alex Hendrickx (App, Achtstegroepers huilen niet) Nilal Wahib (Brugklas). Overige rollen zijn voor Anneke Blok, Arjan Ederveen, Nick Golterman, Abbey Hoes, Hans Kesting, Belinda van der Stoep, Harry Piekema en Miryanna van Reeden.

Wie heeft er zin in een madderfakkin Fissa!!

Wanneer de populaire Max en Yous hun eindexamen in gevaar zien komen en het eindexamenfeest van uber-nerd Ruben het slectst bezochte feest van het jaar dreigt te worden, slaan de drie jongens de handen ineen. Tijdens een krankzinnige eind-examen periode, eindigend in een keihard eindexamenfeest, leren de jongens zichzelf en elkaar pas echt goed kennen.

Release 2016
Language Dutch
Genre Comedy
Distributor Just Film Distribution
Sales 2CFILM
Director Bobby Boermans
Screenplay Martijn Hillenius
Cast Alex Hendrickx, Yannick van de Velde, Bilal Wahib, Abbey Hoes, Arjan Ederveen, Anneke Blok, Hans Kesting, Harry Piekema.


Over 2CFILM

Productiemaatschappij 2CFILM staat onder leiding van producenten Edvard van 't Wout en Diede in ?t Veld en is sinds 2013 actief in de Nederlandse filmindustrie. In de afgelopen jaren heeft 2CFILM tientallen succesvolle speelfilms en documentaires geproduceerd, waaronder Hartenstraat, Jack Bestelt Een Broertje, Silverstar, Kelly en Zomer in Frankrijk. Zes films hebben een Gouden Film Award behaald (100.000 bezoekers) en één documentaire een Kristallen Film (10.000 bezoekers). Op dit moment werkt 2CFILM aan o.a. de film Amsterdamned II van Dick Maas, de Canadese coproductie Steal Away van Clement Virgo en een tweetal Amazon Original speelfilms.

Onze missie is het ontwikkelen, financieren en produceren van boeiende, innovatieve publieksfilms en series die niet alleen entertainen, maar idealiter ook betekenis hebben en dialoog creëren. Wij willen krachtige en onvergetelijke kijkervaringen bieden voor iedereen, waarbij ambitieus nieuw talent samenwerkt met ervaren professionals. 2CFILM is lid van de NCP.